Breaking News

subota, 26. srpnja 2014.

VANILICE

Potrebno:
•250 gr margarina,
•150-200 gr secera u prahu,
•1 vanilin secer,
•1 jaje,
•1 limun,
•600 gr brasna


Fotografija: ***VANILICE***
Potrebno:
•250 gr margarina,
•150-200 gr secera u prahu,
•1 vanilin secer,
•1 jaje,
•1 limun,
•600 gr brasna
Priprema:   
Margarin razmekšati, dodat šećer, vanilin sećer, mesiti rukama, zatim dodati jaje opet mesiti. Izrendati koru od limuna ako je manji limun iscediti čitav u masu a ako je veći pola limuna da nebi bilo previše kiselo, dodavati brašno ne više od 600 gr, ostaviti 30 min u frižideru pa razvući na stolu koji je posut brašnom. Vaditi modlom i peći u zagrejanoj pećnici na 200 C nekih 15 min dok ne dobiju žućkastu boju. Ako ih pravite tanje možete ih spajati sa kremom.Posuti sećerom u prahu.

Priprema: 
Margarin razmekšati, dodat šećer, vanilin sećer, mesiti rukama, zatim dodati jaje opet mesiti. Izrendati koru od limuna ako je manji limun iscediti čitav u masu a ako je veći pola limuna da nebi bilo previše kiselo, dodavati brašno ne više od 600 gr, ostaviti 30 min u frižideru pa razvući na stolu koji je posut brašnom. Vaditi modlom i peći u zagrejanoj pećnici na 200 C nekih 15 min dok ne dobiju žućkastu boju. Ako ih pravite tanje možete ih spajati sa kremom.Posuti sećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates