Breaking News

ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Odlična – Kinder bueno torta



Sastojci:
BISKVIT
6 bjelanjaka
4 žlice brašna
6 žlica šećera
DODATNI SASTOJCI
25 dkg petit buerre keksa
100 g nutelle
15 dkg cijelih lješnjaka
Krema:
1 l mlijeka
8 žlica gustina
6 žumanjaka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
200 g margarina
3 vanilin šećera
100 g čokolade za kuhanje
Ukrašavanje:
0,5 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
1 kremfix
5 dkg sjeckanih lješnjaka
Priprema:
BISKVIT:
Bjelanjke umutiti sa šećerom i lagano žlicom umiješati brašno.
Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa cijelim lješnjacima.Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnjaka i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnjaka premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.KREMA:
1dcl mlijeka, gustin, puding, šećer i vanilin šećer pomiješati. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko dođe do točke vrenja ukuhati smjesu od žumanjaka i kuhati dok se ne zgusne. Ohladiti kremu.U ohlađenu kremu umiješati margarin. Podijeliti na dva jednaka dijela. Rastopiti čokoladnu za kuhanje i umiješati u jednu polovicu kreme. Nadjenuti biskvit i zatim ukrasiti s tučenim vrhnjem za šlag (slatkim vrhnjem).Po torti posuti sjeckane lješnjake. Tortu minimalno držati 2 sata u hladnjaku.REDOSLIJED SLAGANJA:
1. biskvit
2. nutella
3. petit buerre keksi
4. žuta krema
5. smeđa krema
6. šlag
7. lješnjaci

(http://korisno.net/)

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates