Sastojci:
BISKVIT
6 bjelanjaka
4 žlice brašna
6 žlica šećera
DODATNI SASTOJCI
25 dkg petit buerre keksa
100 g nutelle
15 dkg cijelih lješnjaka
Krema:
1 l mlijeka
8 žlica gustina
6 žumanjaka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
200 g margarina
3 vanilin šećera
100 g čokolade za kuhanje
Ukrašavanje:
0,5 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
1 kremfix
5 dkg sjeckanih lješnjaka
Priprema:
BISKVIT
6 bjelanjaka
4 žlice brašna
6 žlica šećera
DODATNI SASTOJCI
25 dkg petit buerre keksa
100 g nutelle
15 dkg cijelih lješnjaka
Krema:
1 l mlijeka
8 žlica gustina
6 žumanjaka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
200 g margarina
3 vanilin šećera
100 g čokolade za kuhanje
Ukrašavanje:
0,5 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
1 kremfix
5 dkg sjeckanih lješnjaka
Priprema:
BISKVIT:
Bjelanjke umutiti sa šećerom i lagano žlicom umiješati brašno.
Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa cijelim lješnjacima.Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnjaka i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnjaka premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.KREMA:
Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa cijelim lješnjacima.Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnjaka i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnjaka premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.KREMA:
1dcl mlijeka, gustin, puding, šećer i vanilin šećer pomiješati. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko dođe do točke vrenja ukuhati smjesu od žumanjaka i kuhati dok se ne zgusne. Ohladiti kremu.U ohlađenu kremu umiješati margarin. Podijeliti na dva jednaka dijela. Rastopiti čokoladnu za kuhanje i umiješati u jednu polovicu kreme. Nadjenuti biskvit i zatim ukrasiti s tučenim vrhnjem za šlag (slatkim vrhnjem).Po torti posuti sjeckane lješnjake. Tortu minimalno držati 2 sata u hladnjaku.REDOSLIJED SLAGANJA:
1. biskvit
2. nutella
3. petit buerre keksi
4. žuta krema
5. smeđa krema
6. šlag
7. lješnjaci
2. nutella
3. petit buerre keksi
4. žuta krema
5. smeđa krema
6. šlag
7. lješnjaci
(http://korisno.net/)
Nema komentara:
Objavi komentar