Breaking News

ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

BRESKVICE

Za testo:
1 kg brašna
8 jaja
2 čaše ulja
2,5 čaše šećera
2 praška za pecivo
vanilin šećer
Fil za breskve:
mrvice iz ispečenih i izbušenih bresaka
½ kg džema od kajsija (moze i eurokrem ja ga stavljam)
300 g oraha
1 kašika kakaoa
3 kašike ruma
3 kesice vanil šećera

Fotografija: ***BRESKVICE***
Za testo:
1 kg brašna
8 jaja
2 čaše ulja
2,5 čaše šećera
2 praška za pecivo
vanilin šećer
Fil za breskve:
mrvice iz ispečenih i izbušenih bresaka
½ kg džema od kajsija (moze i eurokrem ja ga stavljam)
300 g oraha
1 kašika kakaoa
3 kašike ruma
3 kesice vanil šećera
Priprema
Jaja penasto umutiti sa šećerom. Dalje mešati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo.
Kada se testo lepo sjedini-bude glatko, obavezno ga ostaviti sat dva u frižideru.
Odvajati rukama kuglice veličine oraha, redjati u pleh i peći na temperaturi od 180C.
Pečene breskvice ostaviti da se ohlade, i svaku malom kašičicom izdubiti.
Zatim dodati mlevene orahe, džem,kakao, vanil šećer, rum.
Sve je važno dobro izmešati.
Puniti breskvice pa potom spojiti.
Svaku breskvu uroniti u boju za kolače, jednu polovinu breskve u žutu, a drugu u crvenu boju, te uvaljati u kristal šećer.

Priprema
Jaja penasto umutiti sa šećerom. Dalje mešati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo.
Kada se testo lepo sjedini-bude glatko, obavezno ga ostaviti sat dva u frižideru.
Odvajati rukama kuglice veličine oraha, redjati u pleh i peći na temperaturi od 180C.
Pečene breskvice ostaviti da se ohlade, i svaku malom kašičicom izdubiti.
Zatim dodati mlevene orahe, džem,kakao, vanil šećer, rum.
Sve je važno dobro izmešati.
Puniti breskvice pa potom spojiti.
Svaku breskvu uroniti u boju za kolače, jednu polovinu breskve u žutu, a drugu u crvenu boju, te uvaljati u kristal šećer.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates