Sastojci:
- 12 belanaca,
- 600 g šećera,
- 600 g pečenog neslanog kikirikija,
- 3 vanilin šećera.
Za fil:
- 400 g pečenog neslanog kikirikija,
- 12 žumanaca,
- 12 kašika šećera,
- 1,5 dl mleka,
- 200 g čokolade,
- 250 g putera.
Priprema:
Umutite čvrst sneg od četiri belanca, pa postepeno dodavajte 200 grama šećera i dobro umutite. Polako umešajte mleveni kikiriki i dodajte vanilin šećer. Pecite na 180 stepeni. Tako napravite tri kore. Za fil: žumanca,šećer i mleko skuvajte na pari, dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne zgusne. Kada se smesa ohladi, polako dodavajte umućeni puter i krupnije samleven kikiriki, ali ostaviti dve šake za kasnije posipanje. Filujte tortu po želji i pospite je kikirikijem i ukrasite pralinama.
Nema komentara:
Objavi komentar