Breaking News

petak, 25. srpnja 2014.

KINDER KOCKE

Potrebno je:
5 jaja, 
5 kašika brašna, 
kašika vanil šećera, 
2 pune kašike kakaoa,
na vrh noža praška za pecivo,
5 kašika šećera
Za krem:
250 ml slatke pavlake,
1 šlagfiks,
2 kašike tečnog meda,
vanilin šećer


Fotografija: ***KINDER KOCKE***
Potrebno je:
5 jaja, 
5 kašika brašna, 
kašika vanil šećera, 
2 pune kašike kakaoa,
 na vrh noža praška za pecivo, 
5 kašika šećera
Za krem:
250 ml slatke pavlake, 
1 šlagfiks, 
2 kašike tečnog meda, 
vanilin šećer
Priprema:
Od belanaca ulupajte čvrst sneg, a žumanca izmutite sa šećerom, pa im dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mešajte da dobijete glatku masu. Dodajte tri kašike snega od belanaca i lagano mešajte, a onda sve sipajte u belanca i umešajte. Izlijte u veliki pleh od rerne koji ste obložili pek-papirom, ravnomerno razmažite i pecite 10 minuta na 180 stepeni.

Kada se kora ohladi, prepolovite je da dobijete dve kore. Ulupajte slatku pavlaku sa šlagfiksom i dodajte med i vanilin šećer. Kremom premažite biskvit i poklopite drugim, pa stavite u frižider da se dobro stegne.

Priprema:
Od belanaca ulupajte čvrst sneg, a žumanca izmutite sa šećerom, pa im dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mešajte da dobijete glatku masu. Dodajte tri kašike snega od belanaca i lagano mešajte, a onda sve sipajte u belanca i umešajte. Izlijte u veliki pleh od rerne koji ste obložili pek-papirom, ravnomerno razmažite i pecite 10 minuta na 180 stepeni.

Kada se kora ohladi, prepolovite je da dobijete dve kore. Ulupajte slatku pavlaku sa šlagfiksom i dodajte med i vanilin šećer. Kremom premažite biskvit i poklopite drugim, pa stavite u frižider da se dobro stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates