Potrebno je:
5 jaja,
5 kašika brašna,
kašika vanil šećera,
2 pune kašike kakaoa,
na vrh noža praška za pecivo,
5 kašika šećera
Za krem:
250 ml slatke pavlake,
1 šlagfiks,
2 kašike tečnog meda,
vanilin šećer
Priprema:
Od belanaca ulupajte čvrst sneg, a žumanca izmutite sa šećerom, pa im dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mešajte da dobijete glatku masu. Dodajte tri kašike snega od belanaca i lagano mešajte, a onda sve sipajte u belanca i umešajte. Izlijte u veliki pleh od rerne koji ste obložili pek-papirom, ravnomerno razmažite i pecite 10 minuta na 180 stepeni.
Kada se kora ohladi, prepolovite je da dobijete dve kore. Ulupajte slatku pavlaku sa šlagfiksom i dodajte med i vanilin šećer. Kremom premažite biskvit i poklopite drugim, pa stavite u frižider da se dobro stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar