Potrebno:
Testo:
6 kafenih šoljica vode
2 šoljice ulja
300 g brašna
8 jaja
Fil:
1,5 l mleka
8 kašika šećera
3 pudinga od vanile
1 margarin
250 g šećera u prahu
400 ml slatke pavlake (ili 2 šlaga)
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Vodu i ulje pomešati i staviti da proključa. Zatim skloniti sa šporeta, postepeno dodavati brašno i istovremeno mutiti. Kada se dobije ujednačena masa dodati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Krofne oblikovati špricem ili kašičicom i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u već zagrejanoj pećnici na 250 stepeni oko 20 minuta.
Skuvati puding i kada se potpuno ohladi dodati ga u umućen margarin sa prah šećerom. Posebno umutiti slatku pavlaku (ili šlag).
Ohlađene krofne seći na pola i filovati po sredini prvo kremom a zatim slatkom pavlakom. Odozgo ih možete posuti prah šećeom ili otopljenom čokoladom po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar