Mmmm, ko voli kombinaciju čokolade, karamele i kikirikija ? Sigurni smo dosta vas ! Zato pogledajte recept koji će cam pokazati kako da napravite svetom poznate, ali ovaj put domaće Snickers štanglice ! Praznici su pravo vreme da oduševite svoje ukućane jednom ovakvom poslasticom !
Potrebni sastojci:
10 belanaca,
250g šećera,
100g mlevenog kikirikija (u ljusci),
100g mlevenih-prženih lešnjika,
1 kašika ulja,
3 kašike brašna,
2 kašike kakaa i 1 prašak za pecivo;
250g šećera,
100g mlevenog kikirikija (u ljusci),
100g mlevenih-prženih lešnjika,
1 kašika ulja,
3 kašike brašna,
2 kašike kakaa i 1 prašak za pecivo;
Za krem:
10 žumanaca,
100g čokolade,
200g šećera,
200g margarina,
200g seckanog kikirikija,
100g karamela.
100g čokolade,
200g šećera,
200g margarina,
200g seckanog kikirikija,
100g karamela.
Za čokoladni preliv (ganaš):
500 ml slatke pavlake,
300g čokolade,
300g čokolade,
Priprema:
Korak 1: ,Belanca odvojimo od žumanaca i ih izmiksamo ih u čvrstu penu, pa tek tada dodamo šećer i ulje. U jednoj posudi pomešamo lešnike, oljušteni samleveni kikiriki, brašno, prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno mešamo dok ne postane poput čvrste pene.
Korak 2: To sve stavite u pleh koji ste predhodno namazali maslacem ili stavili pek papir i pecite biskvit 25 min na 180*C , ali proveravajte jer vrieme pečenja zavisi kakvu rernu imate. Treba da postane zlatno žute boje.
Korak 3: Izmiksana žumanca kuvajte na pari sa šećerom, a kada je gotovo dodajte čokoladu i lagano miešajte dok se čokolada ne istopi. Stavite smesu da se ohladi, pa tek onda dodajte margarin i izmiksajte. Dodajte i iseckani kikiriki. Kremom premažite biskvit.
Korak 4: Karamele istopite na pari, pa i njih premažite preko kreme. Zakuvajte slatku pavlaku, pa kada skoro provri, sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano mešajte dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača. Stavite u frižifer da se dobro ohladi.
(http://korisno.net/)
Nema komentara:
Objavi komentar