Sastojci
3 jaja
250 g šećera
120 g gorkog kakaa
30 ml ruma
30 ml kuhane crne kave
400 g margarina sobne temperature
3 jaja
250 g šećera
120 g gorkog kakaa
30 ml ruma
30 ml kuhane crne kave
400 g margarina sobne temperature
oko 300 g keksa s maslacem (Petit beurre)
mlijeko/kava za namakanje keksa
Jaja umutite sa šećerom, kakaom, rumom i kavom.
Smjesu kuhajte na pari, miješajući pjenjačom ili miksajući.
Trebate dobiti gustu glatku kremu kuhajte oko 5 minuta na pari.
Kuhanu kremu premjestite u posudu za miksanje i ohladite.
Margarin umiksajte u ohlađenu smjesu da dobijete glatku kremu.Lim ili pladanj obložite papirom za pečenje.Na papir ravnomjerno razmažite tanak sloj kreme, kekse umočite u tekućinu i složite na kremu, naizmjence redajte slojeve kreme i namočenih keksa, završite slojem kreme.
Kolač stavite u hladnjak preko noći (oko 8 sati) da keksi omekšaju i krema očvrsne.
Sutradan odlijepite papir s kolača i narežite ga na ploške.
mlijeko/kava za namakanje keksa
Jaja umutite sa šećerom, kakaom, rumom i kavom.
Smjesu kuhajte na pari, miješajući pjenjačom ili miksajući.
Trebate dobiti gustu glatku kremu kuhajte oko 5 minuta na pari.
Kuhanu kremu premjestite u posudu za miksanje i ohladite.
Margarin umiksajte u ohlađenu smjesu da dobijete glatku kremu.Lim ili pladanj obložite papirom za pečenje.Na papir ravnomjerno razmažite tanak sloj kreme, kekse umočite u tekućinu i složite na kremu, naizmjence redajte slojeve kreme i namočenih keksa, završite slojem kreme.
Kolač stavite u hladnjak preko noći (oko 8 sati) da keksi omekšaju i krema očvrsne.
Sutradan odlijepite papir s kolača i narežite ga na ploške.
(http://korisno.net/)
Nema komentara:
Objavi komentar