Breaking News

petak, 25. srpnja 2014.

MUSAKA OD TIKVICA

Sastojci:
- 3 velike paprike 
- 2 manje tikvice, 
- 400 g šampinjona,
- 1 glavica luka, 
- 500 g paradajza,
- 3 grančice svežeg bosiljka,
- 200 g kačkavalja,
- 2-3 kašike ulja,
- sušeni origano,
- so, biber.


Fotografija: ***MUSAKA OD TIKVICA***
Sastojci:
- 3 velike paprike  
- 2 manje tikvice, 
- 400 g šampinjona,
- 1 glavica luka, 
- 500 g paradajza, 
- 3 grančice svežeg bosiljka, 
- 200 g kačkavalja, 
- 2-3 kašike ulja, 
- sušeni origano, 
- so, biber.
Priprema:
Očistite i operite paprike i tikvice pa narežite na veće komade. Šampinjone kratko operite i prepolovite ili narežite na 4 dela ukoliko su veći. Luk oljuštite i sitnije naseckajte. Zagrete ulje i pržite pečurke na jačoj vatri uz okretanje. Kada su gotove, izvadite ih iz šerpe, pa sad pržite luk, tikvice i paprike uz mešanje. Dodajte pečurke i oljušteni i usitnjeni paradajz. Začinite origanom, solju i biberom. Kad prokuva, ostavite da krčka još pet minuta. Povremeno promešajte. Operite bosiljak, isecite ga na šire trakice i dodajte povrću, sve promešajte, pa ulijte u namašćenu vatrostalnu posudu. Preko povrća narendajte kačkavalj. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.

Priprema:
Očistite i operite paprike i tikvice pa narežite na veće komade. Šampinjone kratko operite i prepolovite ili narežite na 4 dela ukoliko su veći. Luk oljuštite i sitnije naseckajte. Zagrete ulje i pržite pečurke na jačoj vatri uz okretanje. Kada su gotove, izvadite ih iz šerpe, pa sad pržite luk, tikvice i paprike uz mešanje. Dodajte pečurke i oljušteni i usitnjeni paradajz. Začinite origanom, solju i biberom. Kad prokuva, ostavite da krčka još pet minuta. Povremeno promešajte. Operite bosiljak, isecite ga na šire trakice i dodajte povrću, sve promešajte, pa ulijte u namašćenu vatrostalnu posudu. Preko povrća narendajte kačkavalj. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates