Breaking News

petak, 25. srpnja 2014.

SLANA TORTA SA KREM SIROM

Sastojci:
1 pakovanje oblatni
3 x 250 gr krem sira
200 gr sitnog sira
150 gr majoneza
2 dcl kisele pavlake
400 gr trapista
500 gr tanko sečene praške šunke (ili stišnjene šunke)

Sastojci za posipanje:
50 gr susama
50 gr semena lana


Fotografija: ***SLANA TORTA SA KREM SIROM***

Sastojci:
1 pakovanje oblatni
3 x 250 gr krem sira
200 gr sitnog sira
150 gr majoneza
2 dcl kisele pavlake
400 gr trapista
500 gr tanko sečene praške šunke (ili stišnjene šunke)

Sastojci za posipanje:
50 gr susama
50 gr semena lana

Priprema:
Krem sir, sitan sir, kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu.U tacnu stavimo jednu oblatnu, tako da veće kockice budu od gore, da prime više fila.
Premažemo je smesom od sireva i majoneza, rasporedjujući fil tako da ostane za četiri premaza izmedju 5 oblatni, sa time da se izmedju svake, dva puta maže, kako bi se dobro zalepile oblatne. Takodje, treba da ostane i za tanji sloj od gore, kako bi i najgornja oblatna omekšala.Šunku podelimo na četiri dela. Na premazanu oblatnu, pospemo narendani trapist, pa stavimo red šunke i onda, tankim slojem, premažemo šunku filom kako bi se uhvatila za sledeću oblatnu.Nadalje, ponavljamo postupak sa svim oblatnama, jedino petu samo premažemo filom.
Susam propržimo i pomešamo sa lanenim semenom. Tom mešavinom, gusto pospemo oblatne radi dekoracije. Oblatne stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo.

Priprema:
Krem sir, sitan sir, kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu.U tacnu stavimo jednu oblatnu, tako da veće kockice budu od gore, da prime više fila.
Premažemo je smesom od sireva i majoneza, rasporedjujući fil tako da ostane za četiri premaza izmedju 5 oblatni, sa time da se izmedju svake, dva puta maže, kako bi se dobro zalepile oblatne. Takodje, treba da ostane i za tanji sloj od gore, kako bi i najgornja oblatna omekšala.Šunku podelimo na četiri dela. Na premazanu oblatnu, pospemo narendani trapist, pa stavimo red šunke i onda, tankim slojem, premažemo šunku filom kako bi se uhvatila za sledeću oblatnu.Nadalje, ponavljamo postupak sa svim oblatnama, jedino petu samo premažemo filom.
Susam propržimo i pomešamo sa lanenim semenom. Tom mešavinom, gusto pospemo oblatne radi dekoracije. Oblatne stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates