Sastojci:
Potrebno je:
1/2 kg svinjskih šnicli
300 g šampinjona
100 g margarina (putera)
200 ml kiselog mleka
5 češnja belog luka
1 kašika prezli
1 kašika brašna
suvi biljni začin
biber
Priprema:
1. Meso istanjiti tučkom ili zamoliti mesara da iseče tanje šnicle. Šnicle začiniti po ukusu. Margarin rastopiti i svaku šniclu provući kroz rastopljeni margarin i slagati u vatrostalnu činiju.
2. Šampinjone iseći na krupnije listiće i staviti preko mesa.
3. Zaliti sa ostatkom rastopljenog margarina.
4. U činiju staviti kiselo mleko, dodati iseckani beli luk i biber i suvi biljni začin, po ukusu. Dobro viljuškom sjediniti i preliti preko pečuraka i mesa, u vatrostalnu činiji.
5. Pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, pola sata. Zatim izvaditi činiju iz rerne, skloniti pažljivo foliju (da se ne ispečete od pare) i ...
6. ...vratiti još 15-ak minuta da se zapeče.
7. Poslužiti sa kroketima od krompira i salatom, po izboru.
(www.recepti.com)
Nema komentara:
Objavi komentar