Breaking News

petak, 29. kolovoza 2014.

Šnicle u sosu sa kiselim mlekom



Sastojci:

Potrebno je:
1/2 kg svinjskih šnicli
300 g šampinjona
100 g margarina (putera)
200 ml kiselog mleka
5 češnja belog luka
1 kašika prezli
1 kašika brašna
suvi biljni začin
biber

Priprema:

1. Meso istanjiti tučkom ili zamoliti mesara da iseče tanje šnicle. Šnicle začiniti po ukusu. Margarin rastopiti i svaku šniclu provući kroz rastopljeni margarin i slagati u vatrostalnu činiju.

2. Šampinjone iseći na krupnije listiće i staviti preko mesa.

3. Zaliti sa ostatkom rastopljenog margarina.

4. U činiju staviti kiselo mleko, dodati iseckani beli luk i biber i suvi biljni začin, po ukusu. Dobro viljuškom sjediniti i preliti preko pečuraka i mesa, u vatrostalnu činiji.

5. Pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, pola sata. Zatim izvaditi činiju iz rerne, skloniti pažljivo foliju (da se ne ispečete od pare) i ...

6. ...vratiti još 15-ak minuta da se zapeče.

7. Poslužiti sa kroketima od krompira i salatom, po izboru.

(www.recepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates