Sastojci :
Potrebno je:
2,5 dl mlake vode
1/2 parčeta kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
500 g brašna
1/2 paketića praška za pecivo
150 g pečenih semenki, susama, suncikreta,
tikve, lana
Priprema :
1. U mlakoj vodi rastopiti kašičicu šećera i kvasac. U brašno umešati so, prašak za pecivo i pečene semenke.
2. U tako pripremljenu masu dodati vodu sa kvascem i zamesiti mekano testo. Podmazati pleh i odmah formirati pogaču.
3. Prekriti je pek papirom i platnenom salvetom i ostavite 20 minuta na toplom da naraste. Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite pogaču dok porumeni.
4. Pečenu pogaču prekrijte salvetom i sačekajte da se malo prohladi. Služite toplu pogaču. Lomite je, nemojte je seći nožem.
(recepti .com)
Nema komentara:
Objavi komentar