Breaking News

nedjelja, 3. kolovoza 2014.

PILETINA SA ŠAMPINJONIMA

Fotografija: ***PILETINA SA ŠAMPINJONIMA***
Potrebno:
500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 česne belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
Za prilog:
200 g pirinča
1 kašičica začina
Priprema:
Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti.
U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.
Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.
Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.
Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.
10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola. Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti. Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).

Potrebno:
500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 česne belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
Za prilog:
200 g pirinča
1 kašičica začina
Priprema:
Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti.
U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.
Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.
Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.
Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.
10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola. Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti. Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates