Sastojci:
Za baklavu:
1 kg tankih kora za baklavu
300 g šećera
3 dl ulja
200 g kisele pavlake
5 jaja
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
3 kašike prezli
1,2 kg očišćenih višnji
Za preliv:
700 g šećera
6 dl vode
Priprema;
1. Mikserom umutiti jaja sa 300 g šećera, vanilin šećerom, uljem, kiselom pavlakom i praškom za pecivo.
2. U podmazan pleh ređati kore i svaku poprskati umućenim filom (2-3 kašike). Nakon poređanog prvog pakovanja kora preko poređati višnje pomešane sa prezlama. Zatim nastaviti sa ređanjem drugog pakovanja kora po istom principu.
3. Pre pečanja baklavu iseći na kocke i preliti sa dve do tri kašike umućenog fila. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 25-30 minuta.
4. Skuvati sirup od 700 g šećera i 6 dl vode. Ohlađenu baklavu preliti sa vrućim sirupom.
( www.recepti.com)
Nema komentara:
Objavi komentar