Sastojci
Kora:
6 jaja
4 kašike brašna
4 kašike šećera
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike kakaoa
5 kašika ulja
Fil:
2 kese pudinga od vanile
600 ml mleka
10 kašika šećera
250 g margarina
1 bočica ekstrakta od banane
Sirup:
200 g šećera
2 dl vode
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema
1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, postepeno dodavati žumanca, a potom i ulje. Zatim varjačom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode pa preliti gotovu koru. Puding razmutiti u 1 dl mleka, a preostalo mleko sa šećerom staviti da provri. Zatim ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Posebno penasto ulupati margarin, dodati ekstrakt banane, pa sastaviti sa ohladjenim pudingom. Premazati koru kremom i preliti glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar