Jednostavan, poseban, svakodnevan i svečan... 4u1
Sastojci
PODLOGA:
20 dag čajnih keksa
14 dag maslaca
4 žlice šećera
KREMA:
1/2 kg mascarpone
250 ml vrhnja za šlag
10 dag bijele čokolade
3 dag šećera
1 vanili šećer
10 g želatine u prahu
1 žličica arome vanilije
PRELJEV OD VIŠANJA:
20 dag ocjeđenih višanja iz kompota
400 ml soka od višanja (iz kompota)
1 vrečica pudinga od vanilije
6 žlica šećera
Način pripreme
Plastičnom folijom omotajte obruč okruglog kalupa.
Za podlogu: čajne kekse sameljite, pomiješajte sa otopljenim maslacem i šećerom.
Utisnite smjesu od keksa u dno kalupa i ostavite u hladnjak.
Izmiješajte mascarpone sir sa šećerom, aromomom vanilije i vanili šećerom.
Slatko vrhnje posebno izmiksajte u čvrsti šlag, pa onda šlag umiksajte u smjesu sa mascarpone sirom.
Čokoladu otopite na pari i onda je dodajte u kremu.
Pripremite želatinu prema uputama na vrećici, pa je umiješajte u kremu.
Preko podloge od keksa premažite kremu i stavite u hladnjak.
Pomiješajte šećer i sok od višanja, kratko prokuhajte.
Odvojite malo soka i u njega razmutite puding.
Kada sok zavrsi dodajte puding i kuhajte dok ne postane gusto.
Sklonite sa vatre kada se zgusnilo i ostavite 20-ak minuta da se prohladi, povremeno promiješajte.
Kad se preljev prohladi, prelijte ga preko kreme i izravnajte.
Otavite kolač preko noći da se hladi.
(http://slatko-slani-recepti.blogspot.com/)
Nema komentara:
Objavi komentar