Breaking News

srijeda, 27. kolovoza 2014.

Juliška

Recepti - 3 - slika

Za Julišku je potrebno prvo napraviti biskvit:

  • 6 bjelanjaka umutiti sa
  • 15 dag šećera pa dodati jedan po jedan
  • 6 žumanaca, još malo mutiti te umiješati lagano žlicom
  • 4 - 5 dag kakaa
  • 4 - 5 žlica mljvenih oraha i
  • 2 žlice brašna.
1. gotovu smjesu izliti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 23 x 38 cm. peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta
2. gotov biskvit izvaditi iz pećnice te ga vrućeg zaliti s polovicom preljeva:
  • 15 dag šećera prokuhati s
  • 2 dcl mlijeka
3. Znači, samo polovicu ovog preljeva preliti po biskvitu a od druge polovice pravimo kremu:
  • 15 dag mljevenih oraha umiješati u drugu polovicu vrućeg zaljeva. Ohladiti i dodati
  • 1/2 polovicu (125 g) umućenog maslaca ili margarina
4. Ovu kremu razvući po ohlađenom biskvitu.
5. Posuti po kremi ribanu čokoladu ili šlag pjenu (ko voli).... poslužiti...


(http://www.recepti.hr/)

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates