petak, 29. kolovoza 2014.
Lepeza-pica kiflice
Sastojci:
Za testo:
1 dl ulja
2 dl toplog mleka
2 jajeta
1 parče kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 dl -1 čaša pavlake
600 g brašna
Za fil:
100 g kačkavalja
150 g salame
50 g kečapa
Za premazivanje:
1 žumanac
malo susama za posipanje
Priprema:
1. Brašno prosejati pa dodati soli, umućena jaja, ulje, pavlaku, mleko kome ste dodali šećer i kvasac. Zamesiti glatko testo. Ako je potrebno dodajte još brašna da vam se testo ne lepi za prste. Prekrijte testo i ostavite pola sata da nadodje. Dok vam testo raste, pripremite nadev. Narendajte ili naseckajte salamu a kačkavalj narendajte i sve izmešajte u činiju. Kada se testo udvostruči premesite ga i podelite u jufkice veličine koje želite da vam budu kiflice. Prekrijte testo i ostavite desetak minuta.
2. Svaku jufkicu razvaljajte u obliku elipse, donji deo isecite na tračice, ali ne do kraja. Na gornji deo prvo kašičicom stavite malo kečapa pa kašičicu fila i odozgo ponovo malo kečapa.
3. Uvijajte u obliku kiflica i slažite u pleh koga ste obložili pek papirom. Kada napunite pleh kiflice premažite umućenim žumancetom, pospite susamom, prekrijte pek papirom i ostavite dvadesetak minuta da naraste.
4. Nadošle kiflice stavite u zagrejanu rernu i pecite tridesetak minuta dok porumene. Tople kifle prekrijte platnenom salvetom i sačekajte da se prohlade.
5. Služite kifle uz sir, jogurt, kiselo mleko, po vašoj želji. Prijatno.
www.recepti.com
Oznake:
slatka jela
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar