Potrebno:
Za testo:
pola litre mlakog mleka
1 kockica kvasca
2 kašike šećera
2 kašičlce soli
150 ml ulja
1kg brašna T400
Za fil:
200 g mladog sira
2 žumanceta
Za premazivanje pogače:
2 neumućena belanca
Za posipanje pogače:
3 supene kašike pečenog susamma
Priprema:
Sve navedene sastojke staviti u vanglu i sa mlakim mlekom zamesiti i fino i glatko testo. Odmah podeliti testo na manje loptice. Treba da bude oko 22 loptice. Ostaviti loptice oko 15 minuta da se odmore a zatim svaku lopticu razviti u kiflu i staviti po malu kašiku sira. Uviti i oblikovati kiflu. Za prvi red treba 9 kifli koje se preseku ukoso na pola i dobije se 18 polovina za drugi red treba 7 kifli, pa kad se preseku ukoso na pola pola dobije se 14 polovina. Za zadnji red treba 5 kifli presečeno ukoso na pola i dobije se 10 polovina. Jedna kifla ostaje cela ona se uvije u krug i treba za sredinu.
Nacin slaganja: 18 polovina kifli sloziti u tepsiju tako da sečeni deo bude do ivice tepsije. Preko složiti 14 polovina a u zadnji red složiti da malo visi u unutrašnjosti kruga, i na kraju sloziti ostalih 10 polovina jos blize unutrasnjosti i u unutrašnjost staviti jednu kiflu što je smotana u krug.
Tako fino uređenu pogaču ostaviti 15 minuta da nadođe. Premazati je sa neumućenim belancima i posuti susamom. Peći 35 minuta na 180 stepeni i još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar