Sastojci:
Kora:
6 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5-6 kapi ekstrakta lešnika
Fil:
6 žumanaca
6 kašika šećera
750 ml mleka
1 puding od vanile
4 kašike gustina
250 g maslaca
Dodatno:
300 g kupina
200 g pečenih lešnika
200 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 C. Umutiti belanca sa šećerom, zatim dodati varjačom brašno i ekstrakt lešnika. Peći koru 15 minuta.
2. Umutiti žumanca sa šećerom. Odvojiti malo mleka pa u njega umešati puding i gustin i dodati u smesu sa žumancima. Ostatak mleka zagrejati, sipati smesu i kuvati dok se ne zgusne. Kada se dobro ohladi umutiti maslac u fil.
3. Na ohlađenu koru ređati kupine, pa preliti filom. Umutiti slatku pavlaku ili šlag i staviti preko. Ispeći lešnike u rerni (oko desetak minuta) pa ih samleti i posuti kolač odozgo.
4. Za dekoraciju torta može da se iseče na 15 jednakih kocki, pa na svaku od njih odozgo staviti malo šlaga i kupinu.
(www.recepti.com)
Nema komentara:
Objavi komentar