Breaking News

nedjelja, 20. srpnja 2014.

ČOKOLADNI ROLAT SA BANANAMA

Potrebno:
Biskvit:
5jaja 
5 kašika šećera
2 kašike brašna 
1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo
Za krem:
3 jajeta
140 gr šećera
1 vanilin šećer
150 gr čokolade
(100 gr za kuvanje+50 gr mlečne)
200 gr margarina
150 gr mlevene plazme
(ili nekog drugog keksa)
i još:
4 banane


Fotografija: ***ČOKOLADNI ROLAT SA BANANAMA****
Potrebno:
Biskvit:
 5jaja 
 5 kašika šećera
  2 kašike brašna 
 1 kašika kakaa 
 1/2 praška za pecivo
Za krem:
 3 jajeta  
140 gr šećera 
 1 vanilin šećer 
 150 gr čokolade
 (100 gr za kuvanje+50 gr mlečne)  
200 gr margarina  
150 gr mlevene plazme
 (ili nekog drugog keksa)
i još:
 4 banane
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve umutite sa žumancima.
Zatim pažljivo umešajte i sneg od belanaca. Izlijte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite na 180 C oko 15 minuta.
Pečen biskvit odvojite od papira, pa zarolajte u vlažnu krpu.
Krem:
Na pari umutite jaja sa šećerom. Kad se šećer otopi dodajte čokoladu, pa kuvajte 10-15 minuta. Krem prohladite, pa dodajte izmiksan margarin. Odvojite 1/3 krema, za premazivanje rolata, a u preostale 2/3 dodajte mlevenu plazmu. Sve dobro sjeditite, pa premažite biskvit. Dve banane stavite na jedan kraj biskvita, a dve na drugi kraj.
Zatim biskvit pažljivo zarolajte sa jedne i sa druge strane, prema sredini. Rolat stavite na tacnu, tako da zarolani rubovi budu prema dole.
Premažite 1/3 kreme,pospite čokoladom u prahu (ili rendanom čokoladom),pa ostavite u frižider da se stegne

Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve umutite sa žumancima.
Zatim pažljivo umešajte i sneg od belanaca. Izlijte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite na 180 C oko 15 minuta.
Pečen biskvit odvojite od papira, pa zarolajte u vlažnu krpu.
Krem:
Na pari umutite jaja sa šećerom. Kad se šećer otopi dodajte čokoladu, pa kuvajte 10-15 minuta. Krem prohladite, pa dodajte izmiksan margarin. Odvojite 1/3 krema, za premazivanje rolata, a u preostale 2/3 dodajte mlevenu plazmu. Sve dobro sjeditite, pa premažite biskvit. Dve banane stavite na jedan kraj biskvita, a dve na drugi kraj.
Zatim biskvit pažljivo zarolajte sa jedne i sa druge strane, prema sredini. Rolat stavite na tacnu, tako da zarolani rubovi budu prema dole.
Premažite 1/3 kreme,pospite čokoladom u prahu (ili rendanom čokoladom),pa ostavite u frižider da se stegne

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates