Breaking News

srijeda, 23. srpnja 2014.

SLADOLED OD ČOKOLADE

Sastojci: 
- 200 g crne čokolade 
- 5 žumanaca 
- 2 kašike šećera 
- 500 ml mleka 

Fotografija: ***SLADOLED OD ČOKOLADE***
Sastojci: 
- 200 g crne čokolade 
- 5 žumanaca 
- 2 kašike šećera 
- 500 ml mleka   

Priprema: Crnu čokoladu otopite na pari. U drugoj posudi dobro izmešajte žumance i šećer. Nakon što ste ih dobro umutili, lagano dodajte mleko i mešajte. Smesu prebacite u mali lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine, skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već malo stegla i brzo je promešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta. Ponovno je izvadite i ponovite postupak pa vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

Priprema: Crnu čokoladu otopite na pari. U drugoj posudi dobro izmešajte žumance i šećer. Nakon što ste ih dobro umutili, lagano dodajte mleko i mešajte. Smesu prebacite u mali lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine, skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već malo stegla i brzo je promešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta. Ponovno je izvadite i ponovite postupak pa vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates