Breaking News

četvrtak, 24. srpnja 2014.

DUNAVSKI VALOVI

Potrebno:
6 jaja
250 gr secera
320 gr brasna
250 gr margarina
1 prasak za pecivo
100 ml mleka
2-3 kasicice kakaa
malo cimeta
700 gr ociscenih visanja
Krem:
750 ml mleka
2 pudinga od vanile
2 vanili secera
6 kasika secera
200 gr margarina


Fotografija: ***DUNAVSKI VALOVI***
Potrebno:
6 jaja
250 gr secera
320 gr brasna
250 gr margarina
1 prasak za pecivo
100 ml mleka
2-3 kasicice kakaa
malo cimeta
700 gr ociscenih visanja
Krem:
750 ml mleka
2 pudinga od  vanile
2 vanili secera
6 kasika secera
200 gr margarina
Priprema kore:
Margarin i secer penasto umutiti.
Dodati jedno po jedno zumance i mleko, a nakon toga brasno izmesano sa praskom za pecivo.
Na kraju dodati belanca koja smo posebno umutili i sve lagano izmesati.
Polovinu mase sipati u podmazanu tepsiju a u preostalu masu dodati cimet i kakao.
Izmesati pa preliti preko zute mase u tepsiji. Po tome rasporediti ocedjene visnje i peci na 180 stepeni.
Priprema Krema:
Skuvati puding u mleku pa u prohladjeno dodati margarin.
Premazati preko kore i preliti glazurom od cokolade….200 gr cokolade otopiti sa 50 gr margarina i 1 kasikom vode, malo prohladiti i preliti preko krema. Ohladiti kolac par sati u frizideru.

Priprema kore:
Margarin i secer penasto umutiti.
Dodati jedno po jedno zumance i mleko, a nakon toga brasno izmesano sa praskom za pecivo.
Na kraju dodati belanca koja smo posebno umutili i sve lagano izmesati.
Polovinu mase sipati u podmazanu tepsiju a u preostalu masu dodati cimet i kakao.
Izmesati pa preliti preko zute mase u tepsiji. Po tome rasporediti ocedjene visnje i peci na 180 stepeni.
Priprema Krema:
Skuvati puding u mleku pa u prohladjeno dodati margarin.
Premazati preko kore i preliti glazurom od cokolade….200 gr cokolade otopiti sa 50 gr margarina i 1 kasikom vode, malo prohladiti i preliti preko krema. Ohladiti kolac par sati u frizideru.

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates