Sastojci za kore:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1,5 dl tople vode
- 1 dl ulja
Sastojci za fil:
- 1,5 l mleka
- 6 kašika šećera
- 5 pudinga sa aromom slatke pavlake
- 250 g margarina
- 150 g bele čokolade
- 700 g jagoda
Sastojci za dekoraciju:
- 5 dl slatke pavlake
- 50 g čokolade
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati vodu, ulje, brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Ispeći 3 kore. Napraviti fil od 1,5 l mleka, 6 kašika šećera i 5 pudinga sa aromom slatke pavlake. U prohlađenu smesu, umutiti 250 g margarina i izrendati 150 g bele čokolade.
Očistiti 700 g jagoda i iseći na šnite.
Filovati po redu: kora, fil, voće, kora, fil, voće, kora, fil. Umutiti 5 dl slatke pavlake i ukrasiti tortu.
Ostaviti par jagoda sa listovima za dekoraciju. Otopiti 50 g bele čokolade i umočiti jagode za dekoraciju.
Nema komentara:
Objavi komentar