Sastojci:
Za koru:
7 jaja
10 supenih kašika šećera
2 supene kašike kakao praha
3 supene kašike brašna
malo sode bikarbone (pola kafene kašike)
Za fil:
4 jajeta
100 g šećera
4 supene kašike brašna
300 ml mleka
50 g čokolade
250 g margarina
1 kes. vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade
2-3 kašike ulja
Za koru:
Odvojiti žumanca i belanca, pa umutiti belanca.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati brašno i sodu bikarbonu, lagano izmešati da nema grudvica, pa dodati belanca, pa sve lepo izjednačiti.
Peći u rerni na T 180°C u plehu, koji ste prethodno malo podmazali.
Toplo zamotajte u rolat i neka se hladi.
Za fil:
umutite brašno i žumanca, vanilin šećer sa malo mleka predvidjenog za fil i dodajte u vrelo mleko, stalno mešajući dok se nezgusne.
Sklonite sa vatre, ohladite pa dodajte umućen margarin.
Podeliti na dva dela, pa u jedan dodajte otopljenu čokoladu.
Odmotajte rolat, namažite žuti fil, preko njega tamni pa zarolajte.
Prelite glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar